torstai 27. maaliskuuta 2014

UE 2.2     KOE 27.3.14




   KOKEEN  2. TEHTÄVÄ
Käytä apunasi kirjaasi, vihkoasi, nettiä, kunhan teksti on omaa ja mahdolliset lainaukset ovat lainausmerkeissä. 
Vastauksesi voit palauttaa käsinkirjoitettuna tai printattuna versiona. Jos haluat, voit paperiversion ohella laittaa vastauksesi tänne klo 11.50 jälkeen (ja hienosta toteutuksesta voi saada plussaa.)
 
JOKO
Esseetehtävä
Kirjoita 3-5 sivua käsin tai 1,5-3 sivua koneella (kirjasinkoko 12, riviväli 1,5):
Esittele ja pohdi laajasti:
Millainen vaikuttaja kristinusko/kristikunta on nykymaailmassa
ja miten siitä on tullut sellainen ?
– mitkä keskeiset / ratkaisevat asiat, tapahtumat, opit, kiistat, henkilöt yms. ovat vaikuttaneet siihen, että kristinusko tai kristikunta on nykyään sellainen vaikuttaja
( – siis millainen?).
1.Tee ensin hahmotelmaa kristinuskosta/kristikunnasta vaikuttajana maailmassa eri aloilla, alueilla..
2.Kokoa runsas lista kristinuskon/kristikunnan asioista, jotka mielestäsi ovat paljon vaikuttaneet nykyhetkeen asti(suoraan tai ”kiertäen”). Listalta sitten poimit esseesi materiaaliksi ne, jotka tuntuvat keskeisimmiltä.
3.Kirjoita kuvaamalla ensin nykyhetkeä ja sitten siihen vaikuttaneita asioita TAI kirjoita niistä lomittain. (Laita faktat selvästi esiin ja sitten niiden merkityksen pohdiskelua sekä muiden että varsinkin oman mielipiteen avulla. Mielipiteissä voi ottaa kantaa asioiden hyvyydestä, pahuudesta, oikeasta, väärästä, kunhan perustelee.) HUOLEHDI, ETTÄ TEKSTI ON OMAA TUOTANTOASI. JOS JA KUN LAINAAT TEKSTIÄ JOSTAIN, LAITA LAINAUSMERKIT TÄSMÄLLISESTI. Luo itse esseellesi kuvaava otsikko.
4.Tee esseelle yksinkertainen kansi (Esseen nimi, tekijän nimi, päivämäärä) ja siihen myös nimeä tärkeimmät tiedon lähteesi.


TAI
Aikasuora-tehtävä : Tee AIKASUORA:
”Kristinusko / kristikunta ja ympäröivä maailma ovat vaikuttaneet paljon toisiinsa.” a) Listaa itsellesi merkittäviä asioita ja tapahtumia, joissa kristinusko / kristikunta ja ympäröivä maailma ovat muokanneet toisiaan ja sijoita ne aikasuoralle. Merkittäväksi asian tai tapahtuman tekee se, että kristikunnan lisäksi se vaikutti huomattavasti myös muuhun yhteiskuntaan omana aikanaan ja kenties myöhemminkin. Sitten valitse niistä kuusi (6) merkittävää asiaa tai tapahtumaa, ja sijoita ne aikasuoralle.
b) Esittele kukin tapahtuma tiiviisti aikasuoralla: mitä, kuka/ketkä, missä, milloin, miten, miksi toimi, mitä seurasi ja miten vaikutti maailmaan – erityisesti: miten asian vaikutus näkyy vielä nykyään kristikunnassa/uskossa ja miten ympäröivässä maailmassa (sekä jos löytyy tai syntyy sopiva kuva, kaavio tms. selventämään asiaa, sen voit mieluusti laittaa mukaan).
c)Tärkeää on laittaa näkyviin omat perustelusi: miksi valitsit juuri tämän asian tai vaiheen mukaan.
d) Työhön näkyviin työn nimi, tekijän nimi, päivämäärä ja sopivaan kohtaan merkitse tärkeimmät lähteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti