keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kolmannen projektityön ohjeet ja arviointi

Ohjeistus

Kolmannen työn teemoinahan on kristinuskon räjähdysmäinen kasvu Euroopan ulkopuolella, kristinusko ja taide sekä kristinusko tuo apua ja oikeudenmukaisuutta. Tavoitteena on tehdä luova työ aiheesta.

Työmuotoina voivat olla draama videolla, sarjakuva still-kuvista tai radiokuunnelma.

Tutkikaa aihetta ja laatikaa näpsäkkä tietopaketti (hand-out-tyyppinen) muille, jonka avulla toiset pääsevät jyvälle aiheestanne. Hand-outin sisällön tulee olla historiallisia faktoja.

Luovassa työssä voidaan tarpeen mukaan joustaa historiallisista faktoista taiteen vapauksien nimissä.

Työn kesto tulisi olla noin 20 min (10min esitys ja 10min keskustelu). Sarjakuvassa tulee olla vähintään kymmenen kuvaa. Valmistakaa esityksen jälkeiseen keskusteluun muutamia mielipidettä kartoittavia kysymyksiä.

Työn arviointi

Työssä arvioidaan innostamista (sekä työskentelyprosessi ryhmän sisällä että myös esityksen vaikuttavuus yleisöön), asiasisältöä ja aiheen käsittelyä, esityksen pituutta ja keskustelun johtamista.


3 kommenttia:

  1. Historialliset faktatietoa sisältävät, teemaanne saattelevat "handout" -tekstit lisätään tähän alle kommenttina! Huomatkaa, että esityksen ja keskustelun johtamisen lisäksi, myös handout on arvioitava kokonaisuus, jonka on tarkoitus johdattaa teemaanne ja esittää tiivistys teeman historiallisesta viitekehyksestä.
    Tsemppiä kaikille viimeisiin rutistuksiin kirkkohissan parissa :-)

    VastaaPoista
  2. Ihmisoikeudet ovat joukko kansainvälisiä sääntöjä ja -julistuksia, jotka takaavat kaikille ihmisille joukon perusoikeuksia rodusta, iästä tai sukupuolesta riippumatta. Näihin oikeuksiin kuuluu esimerkiksi oikeus elämään ja koulutukseen. Ihmisoikeusrikkomukset ovat vakavia rikkeitä. Siksi niitä valvotaan ja rangaistaan tarpeen vaatiessa. Kristillisen luomisuskon mukaan Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, joten jokaisen ihmisen elämä on pyhää ja loukkaamatonta arvokasta sinänsä. Ihmisoikeudet täsmentävät sitä, miten jokaisella ihmisellä oleva perustava ihmisarvo on otettava huomioon hänen kohtelussaan.

    VastaaPoista
  3. Kiinan piilokristillisyys


    -virallisesti 16milj. mutta luku on arviolta kuitenkin n. 40milj.
    -1950-luvulla vielä vain 700 000
    -kristityillä oli vaikeinta 1960-luvulla kulttuurivallankumouksen aikana
    -heitä vainottiin, vangittiin ja kirkkoja poltettiin ja kristinusko oli täysin kielletty

    VastaaPoista